Vliegtuigmodus AAN

Gepubliceerd op 1 augustus 2020 om 12:49

Opladen maar!

Ik heb hard gewerkt de laatste weken. Mijn lichaam voelt dat het toe is aan hersteltijd. Wat fijn dat ik dit weekend me-time heb nu man en kind even samen weg zijn. Ik geef mezelf de middag vrij  ( jee, dat kan als ondernemer!) en terwijl de mussen van het dak vallen stap ik op de fiets, op weg naar de sauna. Bij de sauna aangekomen gaat míjn vliegtuigmodus AAN. Opladen maar!

 

Dagelijkse- en reservebatterij

Als het gaat over onze energie gebruik ik altijd de volgende metafoor: We hebben twee batterijen. Een dagelijkse batterij zoals van onze smartphone die overdag leegloopt en we elke nacht opladen terwijl we slapen. De ander is een reservebatterij. Ik denk dan aan een noodaggregaat waar we wat energie van af kunnen tappen als onze dagelijkse batterij leeg is terwijl de dag er nog niet opzit. Die aggregaat heeft flink wat vermogen en trek je niet zo maar leeg. Het is wel belangrijk dat je die met enige regelmaat ook even oplaad. Doe je dat niet dan heb je op lange termijn echt een probleem. 

 

 

Van de buiten naar je binnen wereld

Maar hoe laad je die aggregaat op? Het dagelijks leven waarin we veelal naar buiten gericht zijn met al haar interacties en prikkels kost ons veel energie. Door hier even afstand van te nemen en ons op onze binnenwereld te richten kunnen we in de stilte komen en weer opladen. Hersteltijd die noodzakelijk is om onze reservebatterij op spanning te houden. Om in termen van een smartphone te blijven: als we op onze telefoon veel op social media zitten of surfen op het web dan gaat hij sneller leeg. Door hem op de de vliegtuigmodus te zetten verliest hij geen energie.

 

Ik daag je uit!

Dus ik zou zeggen: vliegtuig modus aan en laden maar en wel op een manier die voor jou fijn is. In de sauna, in de natuur, tijdens het sporten, gewoon bewust en met aandacht een kopje koffie drinken. Op welke manier vul jij je me time in en laad je lekker op?


«   »