Gebundelde kracht

Professionele en persoonlijke ervaring

hand in hand

 

Ik werd gedwongen een reis naar binnen te maken en dingen wezenlijk anders te gaan doen. Alleen bedenken dat ik het anders moest doen bleek niet genoeg. Ik leerde weer voelen en kon toen voelen dat ik dingen anders moest doen en van daaruit kwam ik weer in beweging.

Professionele ervaring

Ik ben GZ-psycholoog en heb jarenlange ervaring in de specialistische GGZ waarbij ik met verschillende doelgroepen gewerkt heb. In de opleiding tot systeemtherapeut heb ik geleerd hoe belangrijk het is om de omgeving te betrekken. Nadat ik vastliep en op persoonlijk vlak een enorme ontwikkeling doormaakte, besloot ik de specialistische GGZ te verruilen voor een organisatie die zich richt op psychologische begeleiding aan mensen die zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen in het werk als gevolg van een verstoorde balans. Hier heb ik met veel plezier gewerkt tot ik in 2020 besloot om mijn droom te volgen en mijn baan in loondienst op te zeggen om mijn eigen praktijk te starten.

 

Mijn kracht is mijn openheid en eigenheid. 

Aansluiten en verbinding maken met mensen. 

Mijn intuïtie is mijn belangrijkste instrument.

 

Persoonlijke ervaring

Mijn manier van leven en omgaan met mezelf heeft mij een aantal jaar geleden volledig tot stilstand gebracht en me gedwongen om naar mezelf te kijken. De diagnose luidde burn out, maar naast het opgebrand zijn en zowel in werk als privé niet meer kunnen functioneren bracht het voor mij ook existentiële vraagstukken met zich mee; het ging veel verder dan de totale fysieke en mentale uitputting.

 

Jarenlang had ik zowel privé als op werkgebied veel van mezelf gevraagd. Ik had niet door dat deze manier van leven voor mij het recept was om opgebrand te raken. Ik zocht veel te weinig rustmomenten in een hectisch leven, terwijl mijn sensitieve en rustige aard die rustmomenten hard nodig had om de balans te kunnen bewaren.

 

 

Hoewel ik dacht mezelf goed te kennen, werd ik in die periode met mezelf geconfronteerd en heb ik veel over mezelf geleerd. Ik werd me bewust van hoe ik de dingen deed en waarom ik ze op die manier was gaan doen. Het was voor mijn gezondheid noodzakelijk om dingen anders te gaan doen en meer trouw te blijven aan mezelf. Ik heb geleerd dat mijn lichaam de graadmeter is hoe het met me gaat en dat ik beter naar mijn lichaam kan luisteren in plaats van naar mijn hoofd.

 

Tijdens die moeilijke fase in mijn leven merkte ik altijd aan te staan; van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat en zelfs midden in de nacht was mijn systeem actief. Ik kon nagenoeg geen ontspanning vinden. Ik voelde aan alles dat ik er met alleen praten niet zou komen. Praten gaf me inzicht in patronen, maar hielp me niet om uit mijn hoofd te komen en ontspanning te vinden. Het werd een ontdekkingstocht naar datgene wat mij wel ontspanning en rust in mezelf kon brengen. Ik erkende eindelijk mijn sensitiviteit en ging ernaar leven. Mijn spirituele kant ontwaakte en ik ondervond de rustgevende werking van mindfulness, meditatie, de natuur en Healing Tao.

 

Buiten de gebaande paden

Ik ontdekte dat ik mijn vak niet alleen maar op de wijze wilde uitvoeren zoals ik daarin ben opgeleid. Mijn eigen school of life is het fundament waarop de ideeën van mijn eigen praktijk gebouwd zijn. Ik help mensen op mijn eigen wijze en gebruik daarbij niet alleen mijn ervaring als psycholoog, maar ook de kennis en ervaring die ik op mijn eigen weg naar persoonlijke groei heb opgedaan. Van daaruit ben ik een holistische benadering in mijn werk en eigen praktijk gaan integreren.

Mijn missie is om mensen die vastgelopen zijn in het leven door middel van bewustwording weer in hun eigen kracht te zetten: meer in verbinding met zichzelf én met de ander. 

In de loop der jaren heb ik veel hoogsensitieve en hoogbegaafde mensen begeleid en daar heb ik dan ook een bijzondere affiniteit mee.